Uíbheacha Meicsiceach le Anlann Goin-bhlasta Trataí
Seo oideas símplí ag úsáid uibheacha agus anlann goinbhlasta Folláin chun mias thraidisiúnta Mheicsiceach a soláthair.
Am Ullmhúcháin: 10 Neómat
Faid cócaireachta: 30 Neómat
Do: 2
Tá an oideas seo go hÁlainn le...
Piobar Dearg Róstaithe
Roghanna malartacha:
-
Roghanna malartacha:
- Anlann trátaí nú
- Oinniún dearg caramal & gearlóg dubh
-
1 spb íle olóige1 Oinniún beag1 ionga gairleoige1 Sillí dearg400g trataí stánaithe2 spb Anlann so bhlasta trataí FolláinGráinne SalannGráinne Piobar4 ubhDornán lus an choire úrLe riar Guacamole agus líoma úr
-
- Teigh an friochtán ar méan theas
-
Mion ghearr an oinniún, gearlóg agus an sillí.
- Frioch an oinniún ar feadh 3 noiméad go dtí go mbionn sé bog.
- Cuir leis an gearlóg agus an sillí agus frioch ar feadh dhá noiméad breise á chorraí i gconaí
- Cuir an stán trataí agus anlann so bhlasta trataí Folláin isteach agus corraigh go maith.
- Cuir isteach salann agus piobar
- Suanbhruith a gcuir 15 noimead go dtí go bhfeachann sé tiubh agus snasta
- Téigh an oigheann go 200C/180C fan/Gas Mark 6.
- Cuir an anlann isteach i mias bácala, dein spás do gach ubh le spúnóg adhmaid agus bris na h’uibheacha istach ins na spásanna.
- Bácáil ar feadh 12 - 15 noiméad go dtí go mbeadh na h’uibheacha táthaite(set)
- Riar sa mhias bácala le lus an choire, Guacamole agus slisní líoma.
Comhábhair
- 1 spb íle olóige
- 1 Oinniún beag
- 1 ionga gairleoige
- 1 Sillí dearg
- 400g trataí stánaithe
- 2 spb Anlann so bhlasta trataí Folláin
- Gráinne Salann
- Gráinne Piobar
- 4 ubh
- Dornán lus an choire úr
- Le riar Guacamole agus líoma úr
Modh
- Teigh an friochtán ar méan theas
-
Mion ghearr an oinniún, gearlóg agus an sillí.
- Frioch an oinniún ar feadh 3 noiméad go dtí go mbionn sé bog.
- Cuir leis an gearlóg agus an sillí agus frioch ar feadh dhá noiméad breise á chorraí i gconaí
- Cuir an stán trataí agus anlann so bhlasta trataí Folláin isteach agus corraigh go maith.
- Cuir isteach salann agus piobar
- Suanbhruith a gcuir 15 noimead go dtí go bhfeachann sé tiubh agus snasta
- Téigh an oigheann go 200C/180C fan/Gas Mark 6.
- Cuir an anlann isteach i mias bácala, dein spás do gach ubh le spúnóg adhmaid agus bris na h’uibheacha istach ins na spásanna.
- Bácáil ar feadh 12 - 15 noiméad go dtí go mbeadh na h’uibheacha táthaite(set)
- Riar sa mhias bácala le lus an choire, Guacamole agus slisní líoma.