Scónaí Folláin/ Scónaí torthaí/ Scónaí cáis agus mustard le Anlann goinbhlasta trataí Folláin
Siad seo réimse scónaí mílse agus scónaí ghoinbhlasta le cáis. Caithfear iad a thriail díreach ón oigheann.
Am Ullmhúcháin: 15 Neómat
Faid cócaireachta: 20 Neómat
Do: 14
-
340g (12 unsa) Plúr éiritheach80g (3 unsa) Ím55g (2 unsa) Grated cheese125ml (¼ piúnt) Bainne4 spb Iogairt nadúrtha2 spb Mustard slánghráinneach Folláin le beamish.2 spb An Anlann Goinbhlast Folláin is fearr leat
-
- Réamh theigh an oigheann go 200ºC/400ºF/gásmharc 6.
- Gréisc tráidire bácála
- Criathraigh an plúr i mbabhla cuir leis an salann agus cuir isteach an cáis, bruigh an tím isteach sa phlúr.
- Cuir 2 spb mustard slánghráinneach Folláin le beamish.
- Measc isteach an bainne nú íogairt. Measc go maith go dtí go mbionn taos mín cruthaithe.
- Cuir an taos ar bord agus fuin go réidh é.
- Flatten it out to a thickness of about 3cm (1 inch).
- Using a 5 cm (2 inch) cutter or knife cut out 12 – 14 scones and place them on the prepared baking tray. Bake in the preheated oven for 12 – 15 minutes until golden brown.
- Cuir san oigheann agus riar le Anlann goinbhlasta trataí Folláin
Comhábhair
- 340g (12 unsa) Plúr éiritheach
- 80g (3 unsa) Ím
- 55g (2 unsa) Grated cheese
- 125ml (¼ piúnt) Bainne
- 4 spb Iogairt nadúrtha
- 2 spb Mustard slánghráinneach Folláin le beamish.
- 2 spb An Anlann Goinbhlast Folláin is fearr leat
Modh
- Réamh theigh an oigheann go 200ºC/400ºF/gásmharc 6.
- Gréisc tráidire bácála
- Criathraigh an plúr i mbabhla cuir leis an salann agus cuir isteach an cáis, bruigh an tím isteach sa phlúr.
- Cuir 2 spb mustard slánghráinneach Folláin le beamish.
- Measc isteach an bainne nú íogairt. Measc go maith go dtí go mbionn taos mín cruthaithe.
- Cuir an taos ar bord agus fuin go réidh é.
- Flatten it out to a thickness of about 3cm (1 inch).
- Using a 5 cm (2 inch) cutter or knife cut out 12 – 14 scones and place them on the prepared baking tray. Bake in the preheated oven for 12 – 15 minutes until golden brown.
- Cuir san oigheann agus riar le Anlann goinbhlasta trataí Folláin