Scónaí Folláin/ Scónaí torthaí/ Scónaí cáis agus mustard le Anlann goinbhlasta trataí Folláin

Siad seo réimse scónaí mílse agus scónaí ghoinbhlasta le cáis. Caithfear iad a thriail díreach ón oigheann.

Am Ullmhúcháin: 15 Neómat
Faid cócaireachta: 20 Neómat
Do: 14

Tá an oideas seo go hÁlainn le...

Pictiúr den táirge gaolmhar - Anlann Trátaí

Anlann trátaí

Feach ar an táirge

Comhábhair

  • 340g (12 unsa) Plúr éiritheach
  • 80g (3 unsa) Ím
  • 55g (2 unsa) Grated cheese
  • 125ml (¼ piúnt) Bainne
  • 4 spb Iogairt nadúrtha
  • 2 spb Mustard slánghráinneach Folláin le beamish.
  • 2 spb An Anlann Goinbhlast Folláin is fearr leat

Modh

  1. Réamh theigh an oigheann go 200ºC/400ºF/gásmharc 6.
  2. Gréisc tráidire bácála
  3. Criathraigh an plúr i mbabhla cuir leis an salann agus cuir isteach an cáis, bruigh an tím isteach sa phlúr.
  4. Cuir 2 spb mustard slánghráinneach Folláin le beamish.
  5. Measc isteach an bainne nú íogairt. Measc go maith go dtí go mbionn taos mín cruthaithe.
  6. Cuir an taos ar bord agus fuin go réidh é.
  7. Flatten it out to a thickness of about 3cm (1 inch).
  8. Using a 5 cm (2 inch) cutter or knife cut out 12 – 14 scones and place them on the prepared baking tray. Bake in the preheated oven for 12 – 15 minutes until golden brown.
  9. Cuir san oigheann agus riar le Anlann goinbhlasta trataí Folláin