Toirtín cáis agus Anlann Goinbhlasta Oinniún Dearg Caramal le Gearlóg Dubh Folláin.
Am Ullmhúcháin: 10 Noiméad
Faid cócaireachta: 35 Noiméad
Do: 8
-
1 leathán taosarán briosc-chrústa3 spb anlann goinbhlasta oinniún dearg caramal le gearlóg dubh Folláin.4 Ubh200ml bainne nú uachtar agus bainne meascaithe120g cáis grátáilte (Cúil Aodha nú cáis céadar)Gráinnín NoitmigGráinnín Salann agus piobar
-
- Cuir an taosarán briosc-chrústa isteach i stán bácála 250mm, déin priocadh le forc é agus cuir sa chuisneoir ar feadh 30 noiméad.
- Buail na uibhe agus an bainne, cáis grátailte, noitmig, salann agus piobar le chéile go maith.
- Scaip an anlann goinbhlasta ar an taosrán agus doirt isteach an meascán uibheacha.
- Dein bácáil san oighean ag 180℃ ar feadh 35 noiméad
- Cuir scian isteach i lár an toirtín agus má thagann an scian amach glan, tá an toirtín déanta agus ullamh le riar.
- Is feidir an toirtín seo a ithe fuar nú té.
Comhábhair
- 1 leathán taosarán briosc-chrústa
- 3 spb anlann goinbhlasta oinniún dearg caramal le gearlóg dubh Folláin.
- 4 Ubh
- 200ml bainne nú uachtar agus bainne meascaithe
- 120g cáis grátáilte (Cúil Aodha nú cáis céadar)
- Gráinnín Noitmig
- Gráinnín Salann agus piobar
Modh
- Cuir an taosarán briosc-chrústa isteach i stán bácála 250mm, déin priocadh le forc é agus cuir sa chuisneoir ar feadh 30 noiméad.
- Buail na uibhe agus an bainne, cáis grátailte, noitmig, salann agus piobar le chéile go maith.
- Scaip an anlann goinbhlasta ar an taosrán agus doirt isteach an meascán uibheacha.
- Dein bácáil san oighean ag 180℃ ar feadh 35 noiméad
- Cuir scian isteach i lár an toirtín agus má thagann an scian amach glan, tá an toirtín déanta agus ullamh le riar.
- Is feidir an toirtín seo a ithe fuar nú té.