Toirtín sú craobh Folláin

Toirtín fíor-shimplí le hullamhú, le blas chomh úr a chuirfidh an clabhsúr ceart le haon béile samhraidh.

Am Ullmhúcháin: 10 Neómat
Faid cócaireachta: 10 Neómat
Do: 4

Tá an oideas seo go hÁlainn le...

Pictiúr den táirge gaolmhar - Subh Sú-Chraobh - TR

Subh Tradisiúnta

Subh Sú chraobh

Feach ar an táirge

Comhábhair

  • 175g (6 unsa) Gnáth Plúr
  • 50g (2 unsa) Siúcra Reoáin
  • 125g (4 unsa) Ím bog
  • 225g (8 unsa) Sú Chraobh Úr
  • 225g Subh Folláin Sú Chraobh

Modh

  1. Réamh téigh an oigheann go 190ºC/375ºF/gásmharc 5.
  2. Croith an plúr, siúcra reoáin i mbabhla.
  3. Cuir leis an tím agus bual go dtí go dtagann an meascán le chéile.
  4. Bruigh go cotherum isteach i mias oigheanndíonach agus dein bácáil ar feadh 10 noiméad nú go dtí go mbionn dath donn geal ar.
  5. Bain amach ón oigheann agus scoil leis fuarú.
  6. Scaip na sú chraobh in airde go neata
  7. Cuir an subh Folláin sú chraobh isteach i sáspan thar teas íseal go dtí go dtosnaíonn sé ag beiriú.
  8. Scaip an subh té thar na sú chraobh.
  9. Clúdaigh agus cuir sa chuisneoir ar feadh uair a chloig roimh é a riar.
  10. Riar le uachtar nú le uachtar reoite.