Mearóg Samhraidh Gan Siúcre
Oideas sláintiúil ach oideas ná sárófar i mblas ach go háirithe blas an tsamhraidh.
Am Ullmhúcháin: 15 Neómat
Faid cócaireachta: 10 Neómat
Do: 3
Tá an oideas seo go hÁlainn le...
Subh Tradisiúnta
Sú Talún
Roghanna malartacha:
-
Roghanna malartacha:
- Subh Sú chraobh ,
- Fraochán nú
- Aibreog
-
450g (1punt) Sú-talún450g (1punt) Súchraobh3 spb Mil3 spb Subh sú chraobh gan siúcreSlisní thick white bread
-
- Nigh na torthaí agus bain na gais as na sú talún.
- Cuir na torthaí mil agus subh isteach i saspan mór agus corraigh
- Cas síos an teas agus lean ort ag corraí.
- Ná beirigh ach leighidh an mil go maith.
- Tóg den teas.
- Línigh babhla mearóige le slisní aráin. Dein deimhin ná fuil aon bhearnaí idir na slisní aráin.
- Cuir an meascán torthaí isteach anso go curamach
- Cuir slisne eile ar an barr ag clúdach na torthaí ar fad.
- Cuir pláta ar an barr agus fág sa chuisneoir thar oíche.
- Tóg amach as an mbabhla agus gearr i slisní
- Tá an oidis seo go maith le uachtar buailte nó íogart reoite.
Comhábhair
- 450g (1punt) Sú-talún
- 450g (1punt) Súchraobh
- 3 spb Mil
- 3 spb Subh sú chraobh gan siúcre
- Slisní thick white bread
Modh
- Nigh na torthaí agus bain na gais as na sú talún.
- Cuir na torthaí mil agus subh isteach i saspan mór agus corraigh
- Cas síos an teas agus lean ort ag corraí.
- Ná beirigh ach leighidh an mil go maith.
- Tóg den teas.
- Línigh babhla mearóige le slisní aráin. Dein deimhin ná fuil aon bhearnaí idir na slisní aráin.
- Cuir an meascán torthaí isteach anso go curamach
- Cuir slisne eile ar an barr ag clúdach na torthaí ar fad.
- Cuir pláta ar an barr agus fág sa chuisneoir thar oíche.
- Tóg amach as an mbabhla agus gearr i slisní
- Tá an oidis seo go maith le uachtar buailte nó íogart reoite.